2 markante profiler til Team FOG Næstved

Team FOG Næstved henter markante spillere ind

Der skal ikke herske nogen tvivl om at Team FOG Næstved har store ambitioner. Derfor er vi glade for, at det er lykkedes for os at hente to nye spillere ind, som forventes at blive profiler på det fremadrettede Team FOG Næstved mandskab.

Til erstatning for Damon Jones og Paulius Semaska har Team FOG Næstved hentet to spillere ind med international erfaring og spændende CV´er på papiret. Vi er derfor glade for, at kunne byde velkommen til Moritz Lanegger samt Earnest Ross Jr.

Direktør for Team FOG Næstved, Andreas Larsen fortæller om udskiftningen på holdet: ”Vi vil gerne have at det står krystalklart for alle at vi vil være med, hvor det er sjovt. Vi vokser rigtigt meget på både vores fanbase og Partnersiden og det betyder også at vi kan investere mere i holdet, hvilket vi allerede har gjort. Starten har ikke været det som vi har håbet på og vi forventer at vi kan forbedre os når vi får de nye spillere ind. Jeg tror, at vi har fundet nogle rigtig stærke profiler til holdet.”

Præsention af Moritz Lanegger

Moritz Lanegger er indestarter på det østrigske landshold, 26 år og er med sine 190 cm en stor point guard. Moritz Lanegger har været en stor profil i den bedste østrigske række, hvor han igennem de seneste år har vundet et mesterskab og tre pokaltitler, samtidig med, at han personligt har vundet prisen som årets forsvarsspiller tre gange. Foruden erfaringerne fra den bedste østrigske række, har Moritz Lanegger ligeledes en stor international erfaring, da han i sidste sæson spillede FIBA Europe Cup med hans klub Magnofit Gussing Knights og derudover har han været en del af det østrigske landshold siden 2010. Moritz Lanegger var bl.a. startende point guard for det østrigske landshold, da de i september måned var på besøg i Arena Næstved og spillede mod det danske landshold. I sidste sæson snittede Moritz på 27 minutter 7.7 point, 4.8 rebounds og 3.8 assist og hans hold var godt på vej imod det østrigske mesterskab, men gik desværre konkurs.

Om Moritz Lanegger siger Sportschef Thomas Foldbjerg: ”Moritz er en stor stærk pointguard, der kommer med en stor mængde erfaring, som den nuværende trup kan trække på. Defensivt er Moritz Lanegger en stor og stærk guard, der både kan lukke sin egen mand ned, ligesom han deltager aktivt i reboundspillet. Offensivt forventer vi, at han sammen med Deon Mitchell skal lede og fordele spillet og sørge for at få iscenesat resten af holdet.

lanegger

I øjeblikket spiller Moritz  i England for Manchester Giants, hvor han har indgået en 4 ugers aftale, men han har altså valgt at tilslutte sit Team FOG Næstved, i stedet for at forlænge aftalen med Manchester.

Du kan se highlights af Moritz her: https://vimeo.com/157496450

Præsentation af Earnest Ross

Earnest Ross Jr. er 25 år og spiller med sine 196 cm og 105 kg positionen som small forward. Earnest Ross afsluttede sin karriere i collegerækkerne i 2014, hvor han var en af de bærende profiler hos University of Missouri, der spiller i den stærke række SEC, hvor modstanderne bl.a. er skoler som Florida Gators, Kentucky og Auburn. I hans sidste sæson hos Missouri snittede Earnest 14 point og 6 rebounds og var sammen med Jordan Clarkson, der i dag spiller for Los Angeles Lakers, én af holdets bærende profiler.

Om Earnest Ross siger Sportschef Thomas Foldbjerg ”I vores evaluering af sammensætningen af truppen, har vi vurderet, at det ville være nødvendigt for os at finde en spiller med både størrelse og fysik, der kan spille positionen som small forward. Earnest Ross kan med sin fysik og hurtighed dække de fleste spillere fra position 1 til 3 og offensivt kan han både score i feltet, fra driblingen og bag 3 point linjen, så vi vurderer, at han er lige den profil, vi har brug for.”

Efter han afsluttede hans collegekarriere indgik Earnest Ross en aftale med Perth Wildcats i den bedste Australske liga, hvor han nåede at spille 17 kampe, inden han i januar 2015 desværre rev sin akillessene over. Earnest Ross er i dag tilbage ved fuld styrke og kommer til Team FOG Næstved efter endnu et ophold i Australien, hvor han spillede for Ballarat Miners i den australske SEABL række. Earnest spillede 22 kampe og snittede på 32 minutter 20 point, 8 rebounds, 5 assist og 2,5 steals.

”For begge spilleres vedkommende har det også været en faktor at vi har fået noget erfaring ind” fortæller Sportschef Thomas Foldbjerg.

Earnest Ross ankommer mandag, mens Moritz ankommer i næste uge.

Du kan se highlights af Earnest sæson hos Perth Wildcats her: https://www.youtube.com/watch?v=M2i0MeXvwv0

earnest-ross