23-årig amerikansk Small Forward til Team FOG

Ray Sanders (Foto: Ualbanysports.com)
07-08-2017.

Team FOG Næstved henter Small Forward ind fra USA

Ray Sanders er navnet på Team FOG Næstved sidste tilføjelse til truppen. Efter at Team FOG Næstved fik sat navn på vores combo guard  med Troy Franklin, er vi  kommet på plads med den sidste
spiller til dette års trup. Valget er faldet på den 23-årige amerikanske Small Forward Ray Sanders, som pt. er i Australien men snarest tager flyet til Danmark.

Ray Sanders er en 196 cm høj Small Forward, som også kan spille pladsen som Shooting Guard. Han har et års erfaring ude efter en god collegekarriere på D1 niveau. Her spillede Ray Sanders for Ualbany Great Danes! Ualbany Great Danes har et pæn D1 niveau i USA. Ray Sanders bidrog her væsentligt til holdet. I sin seniorsæson satte han således 12.1 point på tavlen, hentede 4.3 rebounds ned og havde 2.3 assist pr. kamp. Ray Sanders har i sine to sidste sæsoner også snittet +1.6 stjålne bolde pr. kampe.

Defensive kvaliteter

Sportschef Thomas Foldbjerg siger om Ray Sanders: ”Med tilføjelsen af Ray Sanders får vi en spiller ind, som har et års erfaring ude som professionel efter en god collegekarriere. Ray Sanders har klare defensive kvaliteter og lægger stolthed i denne del af sit spil. Men vi ser også åbenlyse kvaliteter i hans angrebsspil, og vi forventer, at han kommer til at bidrage hele vejen rundt.”

Ray Sanders har fået en del nomineringer. Både individuelt som spiller, men han har også opnået ting med Albany Great Danes. Ualbany Great Danes var således AEC Regular Season Champion i 2015. Ray Sanders udmærkede sig ved at komme på All AEC førsteholdet i 2016. Desuden udmærkede han sig ved at være på All AEC forsvarsholdet i 2015 og 2016,

I sidste sæson var Ray Sanders i Finland, hvor han spillede for BC Nokia i den noget stærkere bedste finske (sammenlignet med Basketligaen). Her havde han den tidligere Bakken Bears coach Ville Tuominen som coach. Team FOG Næstved har hentet positive referencer ind på Ray Sanders fra Ville Tuominen, og vi har derved kun hørt positivt om ikke mindst hans menneskelige og sportslige kvaliteter.

På plads med den endelige trup

Med den sidste signing er Team FOG Næstved på plads med den endelige trup for sæsonen 2017-2018. Andreas Larsen, direktør i Team FOG Næstved fortæller: ”Overordnet set er vi kommet rigtigt godt gennem sommeren. Jeg føler, at vi står godt. Nu ligger der et kæmpe arbejde foran os med at skabe succes og kollektiv succes baseret på meget individuel kvalitet. I løbet af den kommende uge skulle vi få alle ind og så venter der benhårdt arbejde frem mod den 21. september, hvor vi åbner på hjemmebane. Vi er imidlertid solide på alle pladser, og jeg synes, at vi har relativ meget kvalitet. Men det er der jo også mange andre hold, der har. Det bliver en super spændende sæson i Basketligaen.”