HERTZ INDSTILLER KARRIEREN

KAPTAJNEN TAKKER AF

Philip Hertz har om noget været forbundet med Team FOG Næstved gennem de sidste mange år. Nu bliver det farvel og tak til basketball på professionelt niveau. Det betyder så samtidig også et farvel til Team FOG Næstved.

Philip har gennem de sidste mange år været en gennemgående figur på vores mandskab. Med 6 sæsoner i banken hos Team FOG Næstved ud af 7, kun med en enkelt afstikker til israelsk topbasketball har der ikke været en spiller, der i denne periode har kendetegnet holdet mere end netop Philip Hertz.

På den måde har han også været synonym med de gode resultater som der har været i perioden. Således har Philip Hertz været med til at vinde 3 ud af 4 DM bronzemedaljer i Basketligaen, men den største triumf kom dog den 28. januar 2017, da han løftede pokalen efter at Team FOG Næstved vandt pokalmesterskabet over Horsens IC efter et vildt og historisk comeback.

Starten

Hele eventyret i Næstved startede faktisk med en meget tæt kvartfinaleserie mod Hørsholm 79´ers, en hilsen til Næstveds fans og en Næstved direktør der tænkte at ”ham må vi have fingre i”. Efter et par år i collegebasketball i USA kom Hertz hjem til Danmark og denne gang blev det Næstved som havde fået ny træner i Bogdan Karaicic. Hertz spillede her 3 positioner og var ham der gik forrest til træning og kamp.

Andreas Larsen, direktør hos Team FOG Næstved, fortæller: ”Hertz havde attituden! Her kommer jeg og jeg er klar. Jeg vil vinde!. Jeg synes, at det er flot så meget han har lagt på. Dedikationen har været der, og der har været investeret så mange timer i det fra hans side. Der var noget John McEnroe over ham. Bare spørg dommerne!”

Under Milan Skobalj tog han et step op fysisk, spiste sundere og tog de mange ekstra timer i træningscentret og i hallen. Det gav pote og løftede hans niveau, så der pludselig også stod A-landsholdspiller på CV´et! Således er Hertz også blevet fast inventar på landsholdet og var bl.a. med til at vinde den historiske kamp over Litauen.

”Jeg har valgt at tage et skridt tilbage fra professionel basketball, da jeg føler det er på tide at prøve noget nyt. Basketball har været en del af mit liv siden jeg var 11 år, og vil stadig være en stor del af mit liv. Dog har jeg gået med tanken om at springe ud i nye udfordringer for at komme ud af min comfort-zone. Jeg har fået tilbudt en mulighed som jeg ikke har kunne sige nej til, og er derfor spændt på at starte et nyt kapitel i mit liv. Jeg vil meget gerne sige tusind tak til Team FOG Næstved for at have støttet mig i alle årene som basketballspiller, samt fansene der har været til kampene og bidraget til de fedeste kulisser i dansk basketball, mange tak”.

Andreas Larsen, direktør hos Team FOG Næstved fortæller: ”Vi vil gerne sige tak til Philip Hertz for de mange gode sæsoner som han har spillet for os. Han står tilbage som en stor profil i vores historie. Jeg ved hvor meget han gerne ville have været i DM finalen og vi var tæt på i 2018, men 3 DM bronzemedaljer og 1 pokaltitel samt landsholdsplads er helt sikkert også utroligt flot. På det personlige plan er sådan en afsked naturligvis også vemodig for Hertz er afholdt af en masse mennesker her i Næstved. Alligevel kan vi kun sige tak for alt det han har givet til holdet, organisationen, fans og sponsorer.”